Omlete so zelo pripravna kosila,ker so spečene hitro, lahko jih naredimo na tisoč in en način in so okusna jed. Našo omleto smo naredili na klasičen francoski način.Okus smo popestrili z muškatnim oreščkom, špinačo, sirom in na drobno narezanim kuhanim pršutom. Če nimate doma špinače, je tudi pesto lahko pripravna rešitev. Pršut da omleti značilen in močan okus. če želite blažji okus, je primerneje uporabiti šunko.
Kako pripravimo klasično francosko omleto kot hitro kosilo?
Potrebujemo (za eno omleto):
- 4 jajca
- malo masla
- 2 žlici mleka ali smetane za kuhanje
- muškatni orešček
- malo čebule
- strok česna
- za pest špinačnih listov
- nariban sir
- pečen pršut (lahko šunko)
- sol, poper
Priprava:
1. Jajci damo v skledo in dodamo dve žlici smetane. Rahlo solimo, popramo ter dodamo muškatni orešček. Z metlico ali vilico prežvrkljamo.
2. Sesekljamo špinačo. Narežemo čebulo in česen. Pršut ali šunko narežemo na kratke "rezance". Če nismo kupili naribanega sira, ga naribamo.
3. V ponev damo maslo. Ko se razpusti, čezenj prelijemo prežvrkljana jajca. Dodamo čebulo, česen in narezano špinačo. Z leseno kuhlo jajca na hitro dobro premešamo (kot za umešana jajca). Nato jih poravnamo po dnu ponve in pustimo, da se zapečejo na dnu. Posujemo s šunko in sirom. Omleto malo privzdignemo in jo prepognemo na polovico v obliki polmeseca.
www.bolliskitchen.com
4. Ponudimo s solato. Zunaj mora biti omleta zapečena, znotraj pa še sočna.