Hrenovke so vsestransko kulinariÄno uporabne in pripravimo jih lahko zelo hitro. OdloÄili smo se, da jih bomo za hitro kosilo kar spanirali. Uporabili smo drobtine, lahko pa bi se poigrali in namesto drobtin uporabili mlete lešnike ali mandeljne. Ideja za prihodnje kosilo. Ko bodo prišli na obisk tudi otroci, bomo hrenovke nataknili na palÄke za ražnjiÄe in jih tako naredili za otroke še bolj privlaÄne.
Kako pripravimo panirane hrenovke kot kosilo na hitro?
Potrebujemo:
- hrenovke
- moko, jajca, malo mleka in drobtine za paniranje
- malo rdeÄe paprike v prahu
- olje
Priprava
1. Hrenovke prepolovimo po dolžini. Pripravimo sestavine za paniranje: moko, prežvrkljano jajce, ki smo mu dodali žlico mleka, drobtine, ki smo jim primešali malo paprike v prahu. Prepolovljene hrenovke povaljamo v sestavinah. Po želji jih lahko dvakrat povaljamo v jajÄku in drobtinah.
2. V ponvi segrejemo olivno olje in na hitro popeÄemo panirane hrenovke. Takoj jih postrežemo s prilogo: pomfri ali drugaÄe pripravljenim krompirjem, rižem z grahom ali s praženo zelenjavo ter solato.