Nikar ob besedi mango ne zamahnite z roko, da je to preveč eksotično kosilo. Ker ni. Če imate radi osvežujoče okuse in nekaj drugačnega, potem je to pravi recept. Mango velja za enega najslastnejših sadežev in občasno se ga da dobiti v naših trgovinah tudi po zelo ugodnih cenah. Presenetljivo je, kako se okusa svinjske ribice in manga ujemata. Za prilogo smo pripravili riž. To kosilo na hitro bo presenečenje tudi kadar povabimo ljudi v goste.
Kako kot hitro kosilo pripravimo omako iz slastnega manga in popečene svinjske ribice?
Potrebujemo
- kos svinjske ribice
- mango
- eno pomarančo
- malo masla
- malo čebule
- žlico medu
- poprova zrna
- sol, kumino, muškatni orešček
Priprava
1. Svinjsko ribico narežemo na koščke.
2. Mango narežemo na kocke. Čebulo na drobno sesekljamo.
3. Odrežemo košček pomarančne lupine in jo narežemo na zelo tanke trakove. V majhno skledico damo žlico medu in vanjo narezano lupinico ter pustimo nekaj minut stati. Iz preostale oranže iztisnemo sok.
4. V ponvi razpustimo maslo in v njem posteklenimo čebulo. Dodamo mango in premešamo. Prilijemo oranžni sok, dodamo poprova zrna in še med s pomarančnimi lupinami. Počasi kuhljamo kakšnih 10 minut.
5. Medtem, ko se kuha mangova omaka, na olju prepečemo svinjsko ribico, ki ji okus popestrimo s kumino, muškatnim oreščkom in soljo.
6. Na krožnik damo v ovlaženi skodelici oblikovan riž, nato mangovo omako in nanjo popečene kose svinjske ribice. Uživajte v osvežujočih in slastnih okusih in kombinacijah.