Zakaj bi morali pri paniranju uporabiti vedno enake sestavine? Pri paniranju puranjih zrezkov smo ohranili klasiÄne sestavine kot moko, prežvrkljano jajce, le drobtine smo zamenjali s kokosovo moko in ji dodali kari. Ko cvremo paniramo puranje zrezke v kuhinji prav omamno diši po kokosu. Hitro pipravljeni zrezki, na malo drugaÄen naÄin, so primerni za kosilo na hitro.
Kako pripraviti slastne puranje zrezke s kokosovo moko kot hitro kosilo?
Potrebujemo:
- puranje zrezke
- moko
- 2 jajci
- malo mleka
- kokosovo moko
- zaÄimbo kari
- sol
- olje
Priprava:
1. Puranje zrezke posolimo. Pripravimo tri skledice ali krožnike za paniranje. Najprej moko, nato jajÄek, ki ga prežvrkljamo z žlico mleka, na koncu še kokosovo moko, ki ji primešamo kari.
2. Zrezke povaljamo v vseh treh sestavinah in jih speÄemo na vroÄem olju. Prilogo prepušÄamo gurmanskemu okusu pripravljalke/ca jedi.