PIRINI REZANCI S POSUŠENIM PARADIŽNIKOM IN ČEMAŽEM
17.04.2011
V času, ko na vrtu zrase prvi čemaž ali pa ga lahko kupimo na živilskih tržnicah, je primerno to darilo narave upoštevati tudi v naši domači kulinariki. Za hitro kosilo smo izbrali pirine široke rezance, ki smo jih kombinirali s posušenimi paradižniki v olivnem olju in nasekljanim čemažem. Za pestrejši okus smo dodali še grah.
Več o čemažu si lahko preberete v našem članku na tej povezavi.
Kaj potrebujemo in kako pripravimo to kosilo na hitro?
2. Medtem, ko se kuhajo testenine, pripravimo omako. Čebulo drobno narežemo in jo prepražimo na olivnem olju, v katerem so posušeni paradižniki. Posušene paradižnike narežemo in dodamo k čebuli. Dodamo še grah, zalijemo z nekoliko vode in dušimo dokler grah ni mehak. Seskljamo še čemaž in ga dodamo k omaki.
3. Testenine odcedimo in jih premešamo s pripravljeno omako. Potresemo s parmezanom. Pripravimo še solato iz rdečega radiča.