Sir mozzarello lahko tudi paniramo in s prilogo je to lahko prijetno kosilo na hitro. Pri paniranju mozzarelle velja enako kot pri vseh sirih, da ga dvakrat povaljamo v jajÄŤku in v drobtinah. Panirane mozzarelline kroglice so lahko tudi zanimiva predjed.
Kako pripravimo panirane kroglice mozzarelle kot hitro kosilo?
Potrebujemo:
- kroglice mozzarelle ali mozzarelo v drugaÄŤni obliki
- moko
- jajÄŤek in malo mleka
- sol
- drobtine
- olje za paniranje
Priprava:
1. Kroglice odcedimo. V treh loÄŤenih posodah pripravimo sestavine za paniranje.
2. Kroglice povaljamo v sestavinah, posebej dvakrat v jajÄŤku in v drobtinah.
3. Na hitro ocvremo v fritezi ali na vroÄŤem olju. Poberemo jih iz ponve in osušimo na papirnem prtiÄŤku. Ponudimo s prilogo in solato ali kot samostojen prigrizek.