Kapelini št. 1 so varianta zelo tankih špagetov, ki jih kuhamo zgolj 3 minute. Medtem ko voda zavre, pripravimo omako in še solato.
Hitro kosilo je gotovo. Gobe šitake in grah smetanovo omako še popestrijo, tudi malo muškatnega orešÄka jo naredi bolj okusno.
Kako pripravimo kapeline in smetanovo omako kot kosilo na hitro?
Potrebujemo:
- kapeline
- žlico masla
- malo Äebule
- žlico moke
- smetano za kuhanje
- gobe šitake
- grah
- muškatni orešÄek, kumino, sol
Priprava:
1. Pristavimo lonec z osoljeno vodo, v kateri bomo skuhali kapeline.
2. Äebulo zrežemo zelo na drobno in jo skupaj z žlico moke prepražimo na maslu. Dodamo smetano za kuhanje in zalijemo z vodo.
3. Šitake narežemo na majhne kocke in jih dodamo k omaki. Pridenemo še grah. Solimo, zaÄinimo s kumino in muškatnim orešÄkom ter kuhljamo na majhnem ognju.
4. Ko so kapelini skuhani, jih odcedimo, prelijemo s smetanovo omako in takoj ponudimo. Po želji potresemo še s parmezanom.