PANIRANI JAGNJEÄJI KOTLETI S Å IROKIMI REZANCI Z BAZILIKO
08.05.2011
Kotleti iz jagnjetine so pripravljeni v kombinaciji drobtin in mletih madeljnov, kar jim daje svojevrsten hrustljav okus. Predhodno jih dobro zaÄinimo, kot prilogo pa ponudimo široke valjane rezance z baziliko in solato iz rdeÄega zelja. OdliÄna jed za hitro kosilo.
Potrebujemo
- jagnjeÄje kotlete
- moko, jajce in mleko
- drobtine in mlete mandeljne
- zaÄimbe (poper, sol, kumino, rdeÄo papriko)
- široke rezance z baziliko
Priprava
1. Pristavimo lonec z vodo, v katerem bomo skuhali široke rezance v skladu z navodili na embalaži. Kuhane rezance odcedimo in premešamo z malo masla.
2. JagnjeÄje kotlete rahlo potolÄemo, osolimo, popramo, potresemo s kumino v zrnju in v prahu ter z mleto rdeÄo papriko.
3. Za paniranje pripravimo posebej moko, posebej z malo mleka prežvrkljan jajÄek in še medsebojno premešane drobtine in mlete mandeljne. Vsak kotlet obojestransko povaljamo v vsaki od pripravljenih sestavin.
4. V vroÄem olju popeÄemo kotlete in jih takoj ponudimo z rezanci in s solato iz rdeÄega zelja.