To jed lahko jemo kot mesno, pripravljeno s košÄki pišÄanÄjih prsi ali pa kot vegetarijansko, Äe cvetaÄo kombiniramo le z ostalo zelenjavo in zaÄimbnicami. CvetaÄa se hitro zmehÄa, ker jo narežemo na majhne cvetove, zato je ta jed primerna za hitro kosilo.
Potrebujemo:
- glavo cvetaÄe
- kurja prsa (file)
- zrele paradižnike
- peteršilj
- mlado Äebulo
- kumino v zrnju, sol, poper
- 2 jajÄki, malo mleka
Priprava:
1. CvetaÄo narežemo na majhne cvetove. Mehak paradižnik in pišÄanÄje meso narežemo na kocke. Prav tako narežemo na drobno še mlado Äebulo.
2. Na olju prepražimo kumino v zrnu. Pazimo, da se ne prižge, ker sicer pogreni. Dodamo kose pišÄanca in mlado Äebulo ter prepražimo. Pridenemo še cvetove cvetaÄe in košÄke paradižnika. Zalijemo z nekoliko vode, solimo in popramo.
3. Ko je cvetaÄa mehka in je voda povrela, zmes prelijemo s prežvrkljanima jajÄkoma, ki smo jima dodali malo mleka. Pustimo, da jajÄka zakrknejo, nato premešamo, potresemo s peteršiljem in takoj ponudimo.