KOÅ ÄKI PURANJEGA MESA Z ZELENJAVO, PRAŽENO NA OLJU MAKADAMIJE
23.05.2011
To hitro kosilo nekoliko spominja na kitajski naÄin priprave hrane, le da smo uporabili olje iztisnjeno iz makadamije, kraljice orešÄkov. Olje ima prijeten okus po orešÄkih in je po ugotovitvah številnih raziskav zelo zdravo. Ta recept ima še eno prednost: Äe vam ostanejo palaÄinke, jih lahko domiselno uporabite pri tej jedi.
Kako pripravimo košÄke purana z zelenjavo in palaÄinkinimi rezanci na olju makadamije kot kosilo na hitro?
Potrebujemo
- puranje zrezke
- olje makadamije
- papriko
- buÄko
- mlado Äebulo
- svež paradižnik ali malo pelatov iz konzerve
- palaÄinko
Priprava
1. Puranje zrezke narežemo na tanjše podolgovate košÄke. Narežemo tudi mlado Äebulo. Oboje prepražimo na olju makadamije.
2. Narežemo še papriko in buÄko ter ju dodamo. Enako storimo s paradižniki ali pa dodamo pelate iz konzerve. Solimo. Prepražimo na hitro.
3. PalaÄinke narežemo na rezance, dolge okoli 5 cm. Tik preden je jed gotova, primešamo še rezance.