V poletnih dneh je osvežilna kumarična juha, ob drugihkulinaričnih priložnostih pa je tovrstna juha lahko prijetna sprememba klasični izbiri juh. Kumarična juha se lahko poje topla ali hladna. Juho pripravimo enostavno in hitro. Pripravili smo jo na sezamovem olju in za okus dodali še kumino v zrnju.
Potrebujemo
- večjo kumarico
- sezamovo olje
- strok česna
- malo čebule
- manjši zrel paradižnik
- kumino v celem
- vejico zelene
- malo kopra
- peteršilj
- 1dcl sladke smetane
- malo kisle smetane
- žlica moke
Priprava
1. Kumarico olupimo, z žlico odstranimo sredico in jo naribamo ter pustimo malo stati. Na kocke zrežemo čebulo in paradižnik, česen sesekljamo. Na sezamovem olju prepražimo kumino v celem, česen, čebulo in paradižnik.
2. Kumarici iztisnemo sok in jo dodamo ter še malo pražimo. Zalijemo z vodo. Dodamo vejico zelene in sesekljan koper. Kuhamo. Zmiksamo s paličnim mešalnikom.
3. Naredimo podmet iz moke in vode ter z njim zgostimo juho. Dodamo sesekljan petršilj, sladko smetano in po želji kislo smetano. Juho lahko tudi ohladimo in ponudimo s kocko ledu.