Tokrat bo kosilo na hitro zares urno pripravljeno, če nam je od polnjenih paprik ostala zmes iz mesa in riža za polnjenje. Sicer bo priprava trajala nekoliko dlje, saj moramo pripraviti še zmes za polnjenje bučk. Če nas preostala zmes čaka v hladilniku, je to hitro kosilo dobra ideja in s pripravo obeda bomo prav kmalu gotovi.
Potrebujemo:
- zmes za polnjenje bučk
- sveže bučke
- olje
- malo čebule
- smetano za kuhanje
- moka za podmet
- 3 žlice kisle smetane
- 1 jajček
- parmezan
- začimbe (muškat, mleto kumino, sol, poper po želji)
Priprava 1. Če nimamo zmesi za polnjenje bučk, jo je potrebno pripraviti. V ponev damo vodo in vanjo mleto meso. Ves čas mešamo, da se meso več ne sprijema v grudice. Ko voda povre, prilijemo malo olja, dodamo narezano čebulo, začinimo po okusu. Dodamo riž, zalijemo z vodo, ki znaša dvakratno količino riža. Ko voda povre, v zmes primešamo še sesekljan petršilj.
2. Bučke olupimo, razpolovimo po dolžini in z žlico izdolbemo peškasto sredico. Če se vam naokoli "potika" še kakšen paradižnik, ga lahko prav tako izdolbete in napolnite z zmesjo.
3. Bučke napolnimo s pripravljeno zmesjo.
4. Pripravimo smetanovo omako: na žlici olja prepražimo malo čebule za okus. Zalijemo s smetano za kuhanje, solimo, dodamo muškatni orešček, kumino in poper po želji. Malo moke gladko premešamo z vodo in s tem zgostimo smetanovo omako.
5. V pekač damo smetanovo omako in vanjo položimo napolnjenen bučke.
6.Kislo smetano in jajček prežvrkljamo in prelijemo čez vsako bučko. Posipamo s parmezanom in pečemo 25 minut na temperaturi 175 stopinj celzija.
7. Ko je vrhnji del lepo zapečen, bučke vzamemo iz pečice in postrežemo.