OCVRTO MESO IN ZELENJAVA NA KITAJSKI NAČIN S PRILOGO
04.09.2011
Tokrat bomo za kosilo na hitro uporabili Tempura mix, mešanico za testo, s katerim v azijski kuhinji cvrejo meso, zelenjavo, ribe in sadje. Pripravili bomo ocvrte koščke puranjega mesa in ocvrte bučke. Kot prilogo si bomo privoščili riž s šiitakami, ki so zdravilne gobe in dodali še sladek grah. Za poobedek sledijo še ocvrte banane injabolka s čokoladnim prelivom.
Pripravljeni, lotimo se hitrega kosila.
Potrebujemo
- vrečko Tempura mix in 200 ml vode
- koščke puranjega mesa
- koščke buče
- skodelico riža
- gobe šiitake
- stroke sladkega graha
- začimbo curry
- banane in jabolka
- olje za cvrtje
Priprava
1. Riž operemo in ga damo v kozico z dvainpolkratno količino vode. Dodamo na koščke narezane šiitake, pa paradižnik in sladki grah. Solimo in za okus dodamo še malo currija. Pokrito počasi kuhamo, dokler ni riž skoraj mehak in ga pustimo še 10 minut stati.
2. Medtem pripravimo Tempura mix za cvrtje. Kako, si oglejte tukaj.
3. Na koščke narežemo purana in bučke.
4. Segrejemo sončnično in malo sezamovega olja. S kitajskimi paličicami poprimemo košček mesa ali bučke, pomočimo v testo in damo v vroče olje. Ko porjavi na eni strani, obrnemo. (Bolje je ocvreti meso in bučke v fritezi. Naša je šla "rakom žvižgat.")
5. Ko ocvremo meso in bučke do rjavega, jih polagamo v skledo, ki smo jo obložili s servijetami za popivnanje odvečne maščobe.
6. Na enak način pripravimo še banane in jabolka, ki jih narežemo na koščke. Na koncu jih prelijemo še s čokoladnim prelivom.