To je recept za tiste, ki jim je všeÄ okus po kokosu, ni jim pa všeÄ, da se jim košÄki kokosa zatikajo med zobmi. Zato bomo v receptu za žlahtnejši okus naše torte uporabili kokosovo mleko, izpustili pa kokosovo moko. Kombinirali ga bomo s Äokolado in bananami. To je tudi recept za tiste, ki so jim všeÄ enostavni in hitri recepti za pripravo sladic. Sestavine bomo merili kar z jogurtovim lonÄkom. Torej, enostavno pecivo na hitro: Äokoladna torta z bananami, okusom po kokosu in prelita s Äokoladnim prelivom.
Potrebujemo:
a) 1 3/4 lonÄka moke, ki jo presejemo
b) 3/4 lonÄka kakava ali Äokolade v prahu (presejemo)
c) 2 jogurtova lonÄka rjavega sladkorja
Ä) 1 vreÄko pecilnega praška (presejemo skupaj z moko)
d) 2 veÄji jajÄki, ki ju prežvrkljamo
e) 2 srednji veliki banani, ki ju zmeÄkamo
f) 1 1/2 jogurtovega lonÄka kokosovega mleka
g) 1/2 jogurtovega lonÄka mlaÄne vode
h) 1/4 jogurtovega lonÄka olja
i) malo ruma
Za Äokoladni preliv
- 230 g jedilne Äokolade, ki jo na grobo naribamo
- 3/4 lonÄka sladke smetane
- 1 žliÄka masla
1. PeÄico segrejemo na 175 stopinj celzija. Tortni model ali oglat model namažemo z margarino in posipamo z moko.
2. V veÄji skledi zmešamo sestavine od a do Ä.
3. V drugi skledi prežvrkljamo jajÄka in zmešamo sestavine od d do i.
4. Mokre sestavine damo k suhim in dobro premešamo.
5. Maso vlijemo v model in peÄemo od 35 do 40 minut v že segreti peÄici pri 175 stopinjah.
6. Ko je pecivo peÄeno, pripravimo preliv. ÄŒokolado naribamo. V mikrovalovni peÄici v lonÄku na 60 sekundah segrejemo sladko smetano, ki smo ji dodali žliÄko masla. Vmešamo v Äokolado in gladko premešamo.
Medtem torto prerežemo, namažemo z izbrano marmelado in stepeno sladko smetano, v katero smo dodali vanilin sladkor. Pokrijemo z drugo polovico in prelijemo s pripravljenim Äokoladnim prelivom.