Kosilo na hitro za ljubitelje italijanskih testenin, ki ne štejejo prav vsako kalorijo. Recept zaokrožujeta zelenjava in smetanova omaka. Orecchiette so kuhane v 15 minutah, prav toliko potrebujemo tudi za pripravo omake.
Kaj potrebujemo za testeninsko hitro kosilo?
- testenine orecchiette (ali katerekoli druge)
- olivno olje
- malo nasekljane Äebule
- tretjino pelatov iz konzerve
- en sladek feferon
- nekaj listov špinaÄe
- nekaj cvetov brokolija
- ananasov žajbelj za okus (ali list navadnega žajblja)
- smetano za kuhanje
Priprava
1. Pristavimo lonec z osoljeno vodo, v katerem bomo skuhali testenine.
2. Nasekljamo Äebulo, feferon in špinaÄne liste. Operemo cvetove brokolija.
3. Na olivnem olju prepražimo Äebulo, dodamo feferon in pelate, ki jih "zdrobimo". Sledijo nasekljana špinaÄa, brokoli in žajbelj. Zalijemo z malo vode in pokrito na kratko dušimo.
4. Dodamo smetano za kuhanje in zaÄinimo po okusu. Ko so testenine kuhane , jih odcedimo in vmešamo v omako. Postrežemo.