Ker so naše trgovine dobro založene s sestavinami, ki se uporabljajo v kuhinjah na drugih kontinentih, ni več težko vsaj delno pričarati avtentičnega okusa želene jedi. Pri naši kitajski jedi, piščancu chow mein, ki smo jo pripravili kot hitro kosilo, smo uporabili mešanico kitajskih začimb, ki smo jo kupili pri francoskem sosedu. Ker mora biti file piščančjih prsi predhodno kuhan, smo ga "podtaknili" v kurjo juho, ki smo jo istočasno kuhali. Recept za kurjo juho, ki po izročilu naših babic krepi odpornost, bi lahko pripravili tudi na kitajski način. Nazaj k naši kitajski jedi, ki jo lahko pripravimo kot kosilo na hitro zelo enostavno.
Kakšne sestavine potrebujemo?
Potrebujemo
- kitajske rezance
- 2 jedilni žlici sončničnega olja
- kuhan file piščančjih prsi (nam je zadoščalo polovico fileja večjih prsi)
- drobno nasekljan strok česna
- pol paprike, narezane na trakove
- pol čebule, narezane na lističe
- 100 g gob šitak
- skodelico graha (še raje stroke sladkega graha)
- 3 jedilne žlice temne sojine omake
- 1 jedilno žlico sezamovega olja
- kitajske začimbe za okus
Priprava
1. Rezance pripravimo v skladu z navodili. Pri našem receptu smo uporabili vok rezance, ki jih ne pripravljamo posebej, temveč so mehki po 4 minutah priprave v voku.
2. Piščančja prsa skuhamo (pokuhali smo jih kar v kurji juhi) in jih po dolžini narežemo na pol cm "trakove". Česen nasekljamo, papriko narežemo na trakove. Pol čebule zarežemo trikrat in oluščimo po plasteh. Na trakove narežemo tudi šitake.
3. V voku segrejemo sončnično olje, dodamo narezanega piščanca, česen, papriko, šitake, čebulo in grah. Z neprestanim mešanjem pražimo 5 minut.
4. Dodamo vok rezance in zalijemo z malo vode (na primer pol deci). Mešamo okoli 3-4 minute dokler niso mehki. Medtem dodamo sojino omako, sezamovo olje, malo mešanice kitajskih začimb in solimo po okusu.
5. Postrežemo v kitajskih skodelicah.Solata iz rdečega zelja, pripravljena s sojo in sezamom na kitajski način se odlično kombinira s piščancem chow mein.