Kitajska kuhinja temelji na hitri pripravi hrane in tako je tudi s to kurjo juho. Pripravljena je zelo hitro, je nekoliko drugačnega, a izvrstnega okusa. Za rahlo začinjen okus poskrbi narezana ingverjeva korenina. V juho lahko vkuhamo steklene kitajske rezance ali kar prežvrkljan jajček, kot smo naredili mi. Če je glavna jed brez mesa, ki se mu težko odrečete, je kitajska kurja juha dobra izbira, saj vanjo narežemo koščke piščančjih prsi.
Kaj potrebujemo in kako skuhamo kitajsko kurjo juhico?
Sestavine
- piščančja prsa (file)
- pol manjše čebule z lupino
- strok česna, ki ga prerežemo
- na rezine narezana ingverjeva korenina
- malo pora (lahko mlada čebula)
- na trakove narezan korenček
- malo narezanih šampinjonov
- žlica temne sojine omake
- 2 jajci
- nekaj lističev sesekljane zelene
- sol, poper
Priprava
1. V lonec damo približno liter in pol vode in vanjo kurja prsa. Kuhamo okoli 15 minut in sproti odstranjujemo peno, ki se nabira na površju.
2. Medtem narežemo ingverjevo korenino na nekaj kolutov (ne preveč, da ne bo okus preveč intenziven). Korenček narežemo na trakove, por ali mlado čebulo na kolute, šampinjone na rezine. Sesekljamo še liste zelene. Jajčki prežvrkljamo, solimo in popramo.
3. Po 15 minutah kuhanja, damo v lonec še čebulo, česen in ingver ter solimo. Kuhamo še 15 minut.
4. Iz juhe odstranimo meso, čebulo, česen in ingver. Meso narežemo na majhne koščke.
5. V loncu nekaj minut kuhamo por, korenček in šampinjone. Med stalnim mešanjem z vilico vlivamo prežvrkljan jajček, dolijemo žlico sojine omake in potresemo še z narezano zeleno.