Pri buči hokaido je posebnost ta, da je ni potrebno olupiti, marveč se pripravlja in poje skupaj z lupino. Glede na izjemno trdoto lupine, je to prav pripraven podatek.
Rižoto lahko jemo kot samostojno vegetarijansko kosilo na hitro. Če brez mesa ne gre, pa se pripravijo še zrezki.
Več o hokaido buči si lahko preberete na tej povezavi
Kako pripravimo rižoto z bučko hokaido za hitro kosilo?
Potrebujemo
- bučo hokaido
- olivno olje
- žlico masla
- malo čebule (najboljša je šalotka)
- strok česna
- malo rožmarina
- skodelico riža
- mlado čebulo
- 2 žlici smetane za kuhanje
- žlico parmezana
Priprava
1. Bučko hokaido z lupino vred narežemo na kocke. Sesekljamo čebulo in česen.
2. V ponev damo olivno olje. Dodamo še maslo in ga razpustimo. Prepražimo čebulo, česen in kocke bučke.
3. Dodamo riž in še pražimo. Zalijemo z vodo, v trikratni količini riža. Dodamo rožmarinovo vejico, solimo.
4. Tik pred koncem, ko je riž skoraj "popil" vodo, dodamo še na kolobarje narezano mlado čebulo (če je nimamo, bo tudi por odličen), smetano za kuhanje in čisto na koncu še parmezan.