Naj bo jesenski čas namenjen še nekaterim receptom, ki vsebujejo okusno bučo hokaido. Tokrat smo pripravili bučno juho s kokosovim mlekom. Juho pripravimo hitro in preprosto. Za goste zna biti prijetna sprememba in presenečenje, še posebej, če so ljubitelji buč in nekoliko eksotičnih okusov.
Več o buči hokaido lahko preberete tukaj, kako pripravimo imenitno rižoto s to bučo pa tukaj.
Kako hitro pripravimo nenavadno juho iz hokaido buč, katerih prednost je tudi ta, da jih ne lupimo?
Sestavine
- buča hokaido
- malo nasekljane čebule
- strok česna
- 2 krompirja
- začimbe: sol, kari, muškatni orešček
- pločevinka kokosovega mleka
- po želji malo sladke smetane
Priprava
1. V loncu pristavimo liter vode. Dodamo na kocke narezano bučo hokaido, ki je ne olupimo, nasekljano čebulo in česen ter na štiri dele narezan olupljen krompir. Solimo, dodamo malo karija in muškatnega oreščka.
2. Ko so sestavine kuhane, dodamo kokosovo mleko po okusu. Za manj intenziven okus je dovolj polovica pločevinke, za bolj, cela. Po želji.
3. Vse zmiksamo s paličnim mešalnikom in serviramo.Juho lahko okrasimo s sladko smetano.
Več o buči hokaido (če niste prebrali že uvodoma),lahko preberete tukaj