To je kosilo na hitro takrat, ko so nam ostale palaÄinke od prejšnjega kosila in lahko isto jed pripravimo dvakrat. Na razliÄen naÄin, seveda. PalaÄinko smo polnili z mletim mesom in šampinjoni ter zmes primerno zaÄinili. Zvito palaÄinko smo nato še panirali.
Kaj potrebujemo in kako pripravimo te kanelone kot hitro kosilo?
Potrebujemo
- palaÄinke
- olje makadamije
- mleto meso
-na košÄke narezan paradižnik (ali dve žlici paradižnika iz konzerve)
- pol nasekljane Äebule
- nekaj šampinjonov
- eno malo papriko
- nekoliko peteršilja
- sol, poper, timijan
- sestavine za paniranje: moka, jajce, drobtine
Priprava
1. V ponev damo malo vode in v njej razpustimo meso. Ko voda povre, meso prepražimo na olju makadamije. Dodamo nasekljano Äebulo, na košÄke narezano papriko in paradižnik. Prepražimo, zaÄinimo in nato še malo podušimo.
2. Šampinjone narežemo na listiÄe in jih dodamo zmesi. Nasekljamo še peteršilj in vse skupaj prepražimo.
3. Z zmesjo napolnimo palaÄinko in jo spnemo z zobotrebci. Povaljamo jo v moki, nato v prežvrkljanem jajÄku, ki smo mu dodali malo mleka in nazadnje še v drobtinah. Ocvremo na vroÄem olju in takoj postrežemo. Pazimo, da predhodno iz kanelona odstranimo še zobotrebce.