Za ljubitelje kokosa je to zares odliÄno pecivo. Priprava je enostavna in dokaj hitra. Pecivo je še bolj okusno, Äe ga pustimo nekaj ur ali Äez noÄ mirovati, da se prepoji in postane bolj soÄno. Pripravljamo ga deloma s peÄenjem in deloma s kuhanjem. Potrebne sestavine smo odmerili kar z jogurtovim loÄkom. Je enostavneje in hitreje.
Kako pripravimo kokosove rezine?
Potrebujemo
Za testo
- 2 celi jajci
- jogurtov lonÄek sladkorja
- jogurtov lonÄek moke
- polovico vreÄke pecilnega praška
- pol jogurtovega lonÄka mleka
- pol lonÄka olja
- 2 veliki žlici kakava
- 1 žlica ruma
Za nadev
- 0,5 l mleka
- jogurtov lonÄek sladkorja
- pol lonÄka pšeniÄnega zdroba
- malo cimeta
- 100g kokosove moke
1. Najprej zmešamo jajca in sladkor. Nato dodamo vse ostale sestavine (moko presejemo skupaj s pecilnim praškom). Polovico mase vlijemo v pomašÄen in pomokan pekaÄ. PekaÄ naj bo manjši (20 x 30 cm). PeÄemo 20 minut pri 150 stopinjah celzija.
2. Medtem ko peÄemo prvi sloj peciva, skuhamo nadev. Zavremo mleko s sladkorjem in cimetom ter vkuhamo pšeniÄni zdrob. V to maso, ki je mehkejša, vmešamo še kokosovo moko.
3. Maso vlijemo na peÄeno plast peciva in prekrijemo s preostankom (surovega) pripravljenega testa. Ponovno peÄemo 20 minut pri isti temperaturi. Z zobotrebcem preizkusimo ali je pecivo peÄeno.
4. Na ohlajeno pecivo vlijemo Äokoladno glazuro. Pripravimo jo tako, da jedilno Äokolado naribamo. V mikrovalovni peÄici na eni minuti segrejemo sladko smetano z žlico margarine. Vmešamo v Äokolado in prelijemo Äez pecivo. Pecivo narežemo na veÄje rezine ali pa na manjše košÄke.Po želji.