Imenitna kombinacija sladke bele čokolade in rahlo kiselkastih posušenih brusnic, tke raznolikost okusov teh keksov.
V predbožičnem času, ko razmišljamo kaj podariti, so tudi doma narejene slaščice lahko sladko darilo. Specite več vrst piškotov, dajte jih v lično izbran krožnik ali darilno škatlo. Lepo dekorirajte in izvirno darilo iz srca je pripravljeno. Priprava in peka pričujočih piškotov je enostavna in dokaj hitra.
Betkin recept
Kako spečemo Betkine kekse z belo čokolado in brusnicami?
Potrebujemo
- 200 g masla
- 220 g moke
- 1 jajce
- 50 g (rjavega) sladkorja
- 1 čajno žličko pecilnega praška
- 200 g bele čokolade
- 100 g suhih brusnic
Priprava
1. Zmešamo maslo, rjavi sladkor, jajce, moko ter pecilni prašek (slednje zmešamo in dodamo presejano skozi sito). Čokolado narežemo na koščke, dodamo ter premešamo. Nazadnje vmešamo še suhe brusnice.
2. Pekač prekrijemo s peki papirjem. Z žlicama oblikujemo majhne kupčke, ki jih polagamo na peki papir - ne preblizu skupaj. Pečico predhodno segrejemo, nato pa kekse pečemo 15 do 20 minut pri približno 200 stopinjah celzija.