OSTRIGARJI NA DUNAJSKI NAÄIN Z RIŽEVIMI KROGLICAMI
25.12.2011
V celoti bo to kosilo na hitro ob predpostavki, da vam je od predhodnega kosila ostal riž. Ali pogledano z drugega zornega kota: Äe vam ostane riž, ga ne zavrzite, pripravite odliÄne riževe kroglice.
Ostrigarji so izvrstne gobe, ki jih ne smemo predolgo kuhati ali peÄi, ker sicer postanejo trdi. Ostrigarje smo pripravili na dunajski naÄin.
Riževe kroglice
pripravimo najprej, ker je dobro, da pustimo pripravljeno riževo maso malo stati. Medtem pripravimo ostrigarje na dunajski naÄin.
1. Rižu, ki nam je ostal (ali smo ga skuhali), dodamo parmezan, drobtine, jajÄek in peteršilj. Po potrebi dosolimo. Maso dobro pregnetemo kar z rokami in pustimo malo stati.
2. V skodeli pripravimo zmes drobtin in moke, ki ju dobro premešamo. Iz riževe mase oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v zmesi drobtin in moke ter ocvremo v vroÄem olju. Kroglice obraÄamo, da enakomerno porjavijo.
Ostrigarji na dunajski naÄin
1. Ostrigarje dobro obrišemo s servieto in jih ne splahnjujemo z vodo. Povaljamo jih v pripravljenih sestavinah za paniranje: moki, prežvrkljanem jajÄku, ki smo mu dodali žlico mleka in ga solili ter v drobtinah.
2. Na hitro jih popeÄemo z obeh strani in serviramo s tatarsko omako.