Pecivo v 15 minutah? Tukaj je odliÄen recept. Äe je za pripravo peciva na voljo malo Äasa, poleg tega pa potrebujete še peÄico za peÄenje drugih stvari, so Albertove rezine odliÄna rešitev. Rezine se namreÄ ne peÄejo, ampak samo kuhajo in nato ohladijo. Pripravljene so zares v piÄlih 15 minutah, potrebno pa je raÄunati s približno 2 urama Äasa (pri nizkih temperaturah), da se masa strdi in jih lahko narežemo. Torej, Äe prihajajo gostje, se najprej lotite priprave poobedka - Albertovih rezin. Medtem, ko se bodo hladile, pripravite vse ostalo.
Sestavine
- pol litra mleka
- 20 dag rjavega sladkorja
- 20 dag jedilne Äokolade
- 10 dag kokosa
- 20 dag margarine
- pol kile zdrobljenih albert keksov
Priprava
1. V kozici zavremo toliko vode, da je dno pokrito. Ko zavre, dodamo pol litra mleka, sladkor, jedilno Äokolado, kokos in margarino. Kuhamo, dokler se sestavine ne stopijo.
2. V veliki skledi z roko na Äim manjše kose zdrobimo pol kilograma albert keksov. Ko so sestavine stopljene, jih prelijemo Äez albert kekse in dobro premešamo. Morda bo potrebno albert kekse še malo zmeÄkati s tlaÄilko za pire krompir.
3. Dno pekaÄa posujemo s kokosovo moko, na to vlijemo pripravljeno maso ter na vrhu posipamo s kokosom. Postavimo na hladno mesto, da se masa strdi.
4. Ko je masa strjena, jo narežemo na majhne rezine. Lahko se tudi odloÄimo, da vsako rezine z vseh strani povaljamo v kokosu.