Cordon bleu je zrezek, ki ga polnimo s kuhano šunko in sirom, nato paniramo in popeÄemo. Lahko ga ponudimo kot zrezek ali pa ga narežemo na rezine in postrežemo s prilogo. Izbiramo lahko med razliÄnimi vrstami mesa, kot je pišÄanÄje ali puranje. Naš cordon bleu smo pripravili s teletino. Priprava zrezka in nato peÄenje, je hitro, zato je cordon bleu primeren za hitro kosilo.
1. Zrezke naj vam potolÄe že mesar, doma jih le popoprajte in osolite ter obložite s šunko in sirom. Ob robovih jih spnete z zobotrebci.
2. Povaljate jih v prežvrkljanem jajÄku in nato v drobtinah. Še namig, da bodo zrezki enakomerno porjaveli pri peÄenju: drobtine, ki se niso oprijele zrezka, otresite.
3. Popecite na olju, ki ste mu dodali žlico masla, in sicer na zmernem ognju. Na vsaki strani ga peÄemo približno 5 minut.
4. Zraven ponudite še krompir s kumino in peteršiljem.