Bajadera rezine so še eno izmed peciv, ki ga ne pečemo, marveč zgolj kuhamo. Ena izmed osnovnih sestavin tega peciva so ponovno albert keksi. Za pripravo potrebujemo slabih 30 minut, nakar se mora pecivo še ohladiti in strditi. Pecivo je še posebej v veselje otrokom. Imajo ga zelo radi.
Na dani povezavi najdete še en recept za pecivo brez peke - Albertove rezine.
Kaj potrebujemo in kako pripravimo bajadera rezine - pecivo brez peke?
Potrebujemo
-20 dag rjavega sladkorja
- 9 žlic vode
- 25 dag margarine
- 20 dag albert keksov
- 20 dag lešnikov ali orehov ali mandeljnov (po želji in okusu).
- 5 dag in 10 dag naribane jedilne čokolade
- žlica ruma
- malo naribane limonine lupine
- 1 dcl smetane za kuhanje
- žličko margarine
Priprava
1. Rjavi sladkorja skuhate oz. stopite z 9 žlicami vode. Dodate 25 dag margarine in jo raztopite.
2. 20 dag albert keksov naribate in še te dodate sladkorju in margarini. Dodate še 20 dag lešnikov ali orehov ali mandeljnov, po želji in okusu. Dobro premešate. Dodate žlico ruma in malo naribane limonine lupine.
3. Polovico mase je potrebno dati v posebno skledo. V drugo polovico mase vmešate še 5 dag naribane jedilne čokolade.
4. V manjšem pekaču najprej razprostremo prvo polovico mase s čokolado, nato drugo polovico mase brez čokolade. Po vrhu prelijete s čokoladnim prelivom: 10 dag jedilne čokolade razpustite s smetano za kuhanje in žličko margarine. Ohladite in narežete na kocke ali pravokotnike. Kot že rečeno: to pecivo imajo še posebej radi otroci.