RIŽOTA Z DIVJIM RIŽEM IN ŠAMPINJONI NA KITAJSKI NAČIN
15.01.2012
Mešanico riža in divjega riža skuhamo posebej. To nam vzame približno 20 minut časa. Medtem pripravimo vse ostale sestavine. Posebnost te rižote je še zapečen jajček, ki ga vmešamo med riž. Rižoto pripravimo v voku in hitro kosilo je na mizi.
Kako pripravimo rižoto z divjim rižem, šampinjoni, jajčkom in še s čim, kot kosilo na hitro na kitajski način?
Potrebujemo
- mešanico riža in divjega roža (namig Hofer)
- na trakove narezan korenček
- narezane liste špinače ali blitve
- nekaj šampinjonov
- 2 jajčki
- 2 žlici sojine omake in kari
- malo olja in sezamovega olja
Priprava
1. V skladu z navodili skuhamo riž. Mi ga odmerimo v skodelici, operemo pod vodo in skuhamo v trikratni količini osoljene vode. Ko je skoraj kuhan, ga pokrijemo s čisto kuhinjsko krpo in pustimo nekoliko minut stati.
2. Medtem korenček narežemo na trakove. Šampinjone narežemo na lističe, prav tako liste špinače ali blitve. Jajček prežvrkljamo z 2 žlicama sojine omake in malo karija.
3. Na sončničnem olju, z dodatkom sezamovega olja na hitro prepražimo korenje, nato šampinjone. Dodamo skuhan riž in premešamo. Riž razporedimo po obodu voka in na sredino voka vlijemo jajčno mešanico.
4. Ko jajčka zakrknejo, jih vmešamo med ostali riž. Serviramo.
Namig: če ne marate rižote brez mesa, najprej prepražite na majhne trakove narezano meso, nato pa dodajte še vse ostalo tako, kot je zgoraj opisano.