Ocvrte lignje pripravimo zares izjemno hitro. Za kot maslo mehke lignje kaže upoštevati štiri nasvete: lignji morajo biti dobro osušeni na papirnatih brisaÄah, ne smemo jih zapeÄi na prevroÄem olju, cvremo jih le 2 do 3 minute in solimo na koncu.
Lignji so super kosilo na hitro, še posebej, Äe se pri pripravi poslužimo zvijaÄe s polivinil vreÄko.
Kako kot kosilo na hitro pripravimo ocvrte lignje?
1. Lignje narežemo na približno 1,5 cm široke obroÄke in jih dobro osušimo na papirnati brisaÄi. Äe jih ne osušimo dovolj, nam bo olje "cvrÄalo" po celi kuhinji.
2. V polivinil vreÄko, ki se zgoraj zapira, damo ostro moko, poper in oboje dobro pretresemo.
3. Osušene lignje damo po porcijah v vreÄko in jo stresamo, da so lignji dobro pomokani. Pripravimo skledo in nanjo cedilko. V cedilko vsipamo lignje in moko iz vreÄke ter otresemo odveÄno moko.
4. V ponvi (ali fritezi) segrejemo olje, ki naj ne bo prevroÄe. Vanj damo lignje in jih 2 do 3 minute cvremo. Polovimo jih iz olja in popivnamo na krožniku, obloženem s papirnatimi brisaÄami. Posolimo. Takoj serviramo.