Ärni rezanci vsebujejo sipino Ärnilo in so zanimiva sprememba, ki jo lahko postrežemo za kosilo ali gostom, ki pridejo na obisk. Pripravili smo jih s pršutom, grahom, smetano in jajÄki. Ker priprava dodatkov ni zamudna, je ta recept pripraven za hitro kosilo. Namesto pršuta je možno uporabiti tudi slanino.
Kako pripavimo Ärne rezance kot kosilo na hitro?
Sestavine
- Ärni rezanci s sipo
- 2 stroka Äesna
- nekaj rezin pršuta
- žlica masla
- pol deci belega vina
- zmrznjen grah
- skodelica smetane za kuhanje
- 2 jajÄki
- pol vreÄke parmezana
- sol, poper, muškatni orešÄek
Priprava
1. Pršut narežemo na majhne košÄke, Äesen olupimo in sesekljamo. Oboje hrustljavo prepražimo na maslu. Dodamo vino in nato omako prihranimo na toplem.
2. Ärne rezance s sipo skuhamo skupaj z grahom.
3. V posebni skodeli zmešamo sir z jajci, smetano, sol, poper in muškatni orešÄek.
4. Testenine odcedimo in zmešamo s košÄki pršuta in pripravljeno omako iz smetane, sira in jajc. Postrežemo.