Najverjetneje ste kdaj ob obisku mehiške restavracije naročili čebulne obročke. Tudi doma jih lahko pripravimo enostavno in hitro. Obisk lahko za spremembo pričakamo z nekoliko drugačno predjedjo. Načinov priprave je več. Namesto vode, s katero razredčimo maso, v katero pomakamo obročke, lahko uporabimo tudi pivo. Po želji lahko obročke pred cvrtjem povaljamo še v drobtinah.
Kako pripravimo ocvrte čebulne obročke?
Potrebujemo
- čebulo
- moko
- sol in papriko
- koruzno moko
- jajce
- vodo (pivo)
Priprava
1. Čebuli odrežemo oba konca. Nato jo olupimo.
2. Čebulo narežemo na približno pol cm široke kolobarje.
3. Čebulne kolobarje ločimo med seboj.
4. Zmešamo gladko moko z nekaj koruzne moke. Solimo in dodamo papriko. Sledita še jajce in voda.
5. Z metlico zmešamo v gladko maso, gosto kot za palačinke.
6. V voku segrejemo olje. Čebulne kolobarje primemo s kitajskimi paličicami, jih namočimo v maso in ocvremo v vročem olju. Ko porjavijo na eni strani, jih obrnemo. Skupno jih cvremo okoli pet minut.Popivnamo jih na krožniku, obloženem s papirnatimi kuhinjskimi brisačami.