PANIRANI PIÅ ÄANÄJI ZREZKI V KORUZNI IN KOKOSOVI MOKI
21.02.2012
File pišÄanÄjih prsi lahko paniramo tudi v koruzni moki in namesto drobtin uporabimo kokosovo moko. Tako so zrezki nekoliko bolj hrustljavi kot pri klasiÄnem paniranju. Za prilogo smo pri tem kosilu na hitro pripravili krompir z zelenjavo na mehiški naÄin.
Kako kot hitro kosilo pripravimo panirane pišÄanÄje prsi v koruzni in kokosovi moki s krompirjem in zelenjavo na mehiški naÄin?
Potrebujemo
- file pišÄanÄjih prsi
- sol, poper
- jajce in žlico mleka
- koruzno moko
- kokosovo moko
- krompir
- Äebulo in Äesen
- paprike (po možnosti veÄ razliÄnih barv)
- sladki grah
- por
- paradižnik v košÄkih iz konzerve
Priprava
1. Krompir olupimo, ga razrežemo na tri dele in skuhamo v osoljeni vodi.
2. PišÄanÄje prsi razrežemo na zrezke in jih posolimo ter popramo. Povaljamo jih v koruzni moki, v prežvrkljanem jajÄku z žlico mleka in nazadnje v kokosovi moki. Ocvremo na vroÄem olju.
3. Äebulo narežemo na košÄke in prepražimo na olju. Dodamo sesekljan Äesen, nato še košÄke pelatov, por narezan na kolobarje in sladki grah. Malo zalijemo z vodo in dušimo. Na koncu še zaÄinimo in prelijemo Äez kuhan krompir.