Približno pol ure bo potrebne za to, da bo to kosilo na hitro pristalo na mizi. Zelenjavo: buÄke, korenje in papriko smo s košÄki puranjega mesagratinirali s sirom in v dvajsetih minutah zapekli v peÄici. Medtem smo pripravili še pomfri iz svežega krompirja in solato po želji.
Kako kot hitro kosilo ponudimo košÄke puranjega mesa in zelenjavo, zapeÄeno v peÄici?
Potrebujemo
- zrezek puranjih prsi
- buÄko
- papriko
- korenje
- olivno olje
- sol
- nariban sir
Priprava
1. Puranje meso narežemo na košÄke in ga damo za nekaj minut v skodelo skupaj z olivnim oljem.
2. Na "palÄke" narežemo buÄke, papriko in korenje.
4. Na dno lonÄene posode razprostremo meso. Nanj pa enakomerno po celem pekaÄu razmestimo zelenjavo. Solimo. Vse prelijemo še z malo olivnega olja. Na vrhu potresemo s sirom.
5. Pri okoli 150 stopinjah celzija peÄemo približno 20 minut.
6. Medtem pripravimo pomfri: krompir olupimo in narežemo na "palÄke". Osušimo ga v kuhinjski servijeti in speÄemo na olivnem olju.