Pri pripravi italijanske fritate si lahko omislimo številne kombinacije sestavin: uporabimo lahko najrazliÄnejšo zelenjavo, lahko je vegetarijanska ali pa ji dodamo malo mesa, šunke ali pršuta. Priprava je hitra, okoli 20 minut je potrebnih, da se nato zapeÄe še v peÄici. Kot hitro kosilo smo pripravili vegetarijansko fritato.
Kako jo pripraviti zelenjavno italijansko fritato?
Sestavine
- 6 ali veÄ jajc
- 3 žlice kisle smetane (lahko smetana za kuhanje)
- sol in poper
- olivno olje
- šampinjoni
- paprika
- mlada Äebula
- buÄke
- nariban sir
Priprava
1. JajÄka prežvrkljamo s kislo smetano. Solimo in popramo.
2. Na kocke narežemo mlado Äebulo in papriko, na rezine pa šampinjone in buÄko.
3. Na olivnem olju na kratko prepražimo vse nasekljane sestavine.
4. PeÄico segrejemo na 150 stopinj. V pekaÄ damo najprej prepraženo zelenjavo, nanjo polijemo prežvrkljana jajca in potresemo s sirom.
5. PeÄemo okoli 20 minut, oziroma tako dolgo, dokler jajca ne zakrknejo.