Pri avstrijskem trgovcu smo odkrili "oblate" poimenovane "fladen pizza". V navodilih svetujejo, da jih pogrejemo v mikrovalovni peÄici in obložimo s poljubnim nadevom ter jih pripravimo v stilu pice žepek. Lahko pa jih jemo namesto kruha. Izbrali smo prvo možnost in jih pripravili kot kosilo na hitro.
Kako pripravimo polnjene "fladen pizza"
Potrebujemo
- fladen pizza
- kuhano šunko
- šampinjone
- mlado Äebulo
- paradižnik
- sir za pico
- kislo smetano
Priprava
1. Mlado Äebulo nasekljamo, šunko in paradižnik narežemo na kocke, šampinjone na listiÄe. Na olju prepražimo Äebulo in kocke šunke, dodamo šampinjone in paradižnik. Podušimo in zaÄinimo.
2. Oblat namažemo s kislo smetano in polovico obložimo z nadevom. Äez celotno površino potresemo nariban sir in prepognemo. Segrejemo še v mikrovalovni peÄici in postrežemo s solato.