Bližajo se lepi in topli dnevi, ki kar vabijo k peki in kuhi na družinski trati ali v naravi. Na nedavni prireditvi v Slovenskih Konjicah se je predstavljalo tudi TuristiÄno društvo iz Kopra in v kotlu pripravljalo primorsko tradicionalno jed bobiÄi. V oÄi nam je padel preprosto narejen triangel iz lesa, pripraven za namestitev kotla. OdliÄna je bila tudi rešitev kurišÄa v odrezanem sodu.
Kako lahko posnemamo domiselne turistiÄne delavce in si preprosto pripravimo praktiÄno in varno kurišÄe?
Potrebujemo
- tri ravne srednje debele veje ali debla
- verigo, dolžine približo 2,5 m
- kotel
- kovinski sod
Les postavimo v trikotnik in povežemo z verigo tako, da zaobjamemo vsak kos lesa. Daljši kos verige namenimo pritrditvi kotla.
Priskrbimo si kovinski sod in ga odrežemo približno na 60 cm viišine. Sod bo služil kot kurišÄe.
Na verigo pritrdimo kavelj. RoÄaj kotla zaobjamemo z verigo in kavelj zataknemo v enega od Älenov verige.
Po potrebi lahko naravnavamo višino kotla nad kurišÄem.