Malo po naše in malo po kitajsko in hitro kosilo je na mizi. Recept je sestavljen iz sezonske zelenjave v poletnem času, ko na "sprehodu" po vrtu naberemo paradižnik, papriko, bučke, melancane, baziliko ... Tokrat smo kosilo na hitro poenostavili kar z rižem v vrečki, file piščančjih prsi pa narezali na majhne koščke in popražili na sezamovem olju. Lahko in zdravo kosilo, z nizkimi stroški in za povrh še hitro na mizi.
Kako kot hitro kosilo popražimo koščke piščančjega fileja, sezonsko poletno zelenjavo in riž v okusni jedi?
1. Piščančje prsi narežemo na manjše kocke, solimo in namočimo v žlici sojine omake ter premešamo.
2. V osoljeno vodo damo kuhati riž v vrečki po navodilih na škatli.
3. V vok damo žlico sezamovega olja in na hitro prepražimo piščančje meso.
4. Medtem narežemo na kose vso zelenjavo: na večje kose narežemo čebulo, papriko, jajčevec in bučke. Sesekljamo česen in zrel paradižnik. Nasekljamo petrešilj in baziliko.
5. Iz voka odstranimo koščke mesa in jih prihranimo na toplem. Nato damo v vok malo olja in v njem prepražimo vso zelenjavo. Zalijemo z deci vode in dušimo, dokler voda ne povre. Na koncu dodamo še baziliko in peteršilj.
6. Na krožniku oblikujemo riž v obliki venčka, v sredino damo zelenjavo, na vrh pa koščke praženega mesa. Postrežemo.