Nikoli ni prepozno. Čeprav se je italijanska sladica panna cotta v gostišču kar nekajkrat znašla na mizi kot desert, je sami nismo nikoli pripravljali. Napaka. To je zelo zelo enostavna sladica in obenem še neverjetno hitro pripravljena.Slaba stran je le v tem, da jo moramo kar za nekaj ur postaviti v hladilnik. No, kalorij pri tej sladici zares ne gre šteti.
Potrebujemo le sladko smetano, sladkor, vanili palčko in liste želatine. Še približno slabih 10 minut za pripravo in okoli 4 ure, da se strdi. Panna cotta je dobra ideja tudi ko se napove obisk.
Potrebujemo (za štiri deserte)
- pol litra sladke smetane (vzeli smo Leclercovo, ker je zelo gosta)
- pol skodelice sladkorja (lahko kristalnega)
- vanili palčko
- 3 liste želatine
http://www.bbcgoodfood.com
Priprava
1. V hladni vodi za vsaj 5 minut namočimo želatino (v skladu z navodili na embalaži).
2. V posodo za kuhanje vlijemo smetano in dodamo sladkor. Vanili palčko zarežemo po dolžini in jo damo v smetano.
3. Smetana naj se počasi segreva do vrelišča, medtem jo ves čas mešamo. Tik pred vretjem izklopimo ploščo.
auntyyochana.blogspot.com
4. Ožamemo želatino in jo vmešamo v smetano. Pazimo, da se popolnoma raztopi.
5. Kremo vlijemo v ustrezne posodice, jo ohladimo, nato pa za vsaj 4 ure postavimo v hladilnik, da se strdi.
6. Če se pana cotta ne želi odluščiti od sten posodice, slednjo malo namočimo v vrelo vodo. Obrnemo na desertni krožnik, poljubno dekoriramo in takoj postrežemo.