Na našem tržišču se je pojavila Žitova novost, kombinacija riža, pire in ječmena v istem "paketu". Nam je mešanica okusov všeč in iz nje smo pripravili jed z bučkami in gobami. Vsa zadeva se kuha približno 20 minut, razmerje med količino žitne mešanice in vode pa je 1:4. Dobra zamisel za pripravo kosila na hitro.
Kako pripravimo kombinacijo riža, ječmena in pire kot hitro kosilo?
Potrebujemo
- riž, ječmen, piro (proizvajalec je naše Žito)
- čebula, česen
- narezan paradižnik
- na kocke narezana bučka
- na majhne kose narezane gobe (lahko šampinjoni)
- sol, kari
- peteršilj
Priprava
1. Narežemo čebulo in nasekljamo česen in oboje na hitro prepražimo na malo olja.
2. Dodamo narezane gobe. Če ni gozdnih, bodo imenitne tudi gojene.
3. Pridenemo na kocke narezan paradižnik in bučke. Prepražimo.
4. Dodamo še potrebno količino riža, ječmena in pire. Dolijemo majčkeno manj kot štirikratno količino vode. Solimo in dodamo malo karija.
5. Kuhamo na majhnem ognju, dokler voda ne povre. Na koncu dodamo še sesekljan peteršilj. Postrežemo s solato.