V slovenskem kulinaričnem prostoru so palačinke v glavnem priljubljena jed, še posebej za otroke. Običajno je tako, da nam nekaj palačink ostane in jih poskušamo naslednji dan porabiti na različne načine. Tokratni recept je namenjen prav temu, da iz palačink pripravimo še eno kosilo na hitro. Tokrat, za spremembo, ne sladko. Palačinke smo polnili z blitvo in šampinjoni, jih prelili s kislo smetano in jajčkom ter zapekli v pečici.
Kako pripravimo palačinke, polnjene z blitvo in šampinjoni kot hitro kosilo?
Potrebujemo
- že pečene palačinke
- pol manjše čebule in strok česna
- blitvo
- šampinjone
- nariban sir ali parmezan
- kislo smetano
- jajček
Priprava
1. Blitvi odstranimo peclje in jo skuhamo v slani vodi. Kuhano odcedimo in nasekljamo.
2. Nasekljamo še malo čebule in strok česna. Šampinjone obrišemo s papirnato brisačko in na tanko narežemo.
3. Na malo olja prepražimo česen in čebulo, dodamo narezane šampinjone in podušimo. Solimo, popramo, po želji dodamo mleto kumino. Na koncu dodamo še blitvo.
4. Palačinke namažemo z nadevom, potresemo z naribanim sirom ali parmezanom in jih položimo eno ob drugi v namaščen in z drobtinami posipan pekač.
5. Prežvrkljamo kislo smetano z jajčkom in prelijemo čez palačinke. Pečemo približno 15 minut pri 175 stopinjah, dokler se površina ne zapeče.