KROMPIR Z MARINIRANIM PARADIŽNIKOM IN KOŠČKI PURANA
15.10.2012
Običajno uporabimo posušen mariniran paradižnik kot sestavni del testeninskih jedi. Tokrat se je znašel v družbi s krompirjem in bučkami, vse zapečeno v pečici. Osvežitev pri kombinaciji krompirja in posušenega paradižnika predstavlja prav na kolesca narezana bučka.Za povrh smo dodali še nekaj neoluščenih strokov česna, ki se v pečici odlično zapeče oziroma zmehča. Tokratno hitro kosilo smo pripravili še s prepečenimi koščki puranjega mesa.
Kako pripravimo krompir, posušen paradižnik in bučke zapečene v pečici, v kombinaciji za zapečenim puranjim mesom kot kosilo na hitro?
Potrebujemo
- krompir
- mariniran posušen paradižnik
- bučko
- kumino v zrnju
- nekaj strokov česna z lupino
- puranji zrezek
- malo temne sojine omake
- sezamovo in belo olje
- malo karija
Priprava
1. Krompir olupimo in razrežemo na manjše kose. Narežemo tudi mariniran paradižnik in bučko.
2. V pekač damo malo olivnega olja, v katerem je bil posušen paradižnik in nanj "potresemo" krompir, paradižnik in bučke. Posujeno s kumino v zrnju in solimo. Dodamo še nekaj strokov česna z lupino. Vse še enkrat premešamo z žlico. Pečemo približno 25 minut pri temperaturi 175 stopinj. Sprva posodo pokrijemo, nato pa pokrov (ali folijo) odstranimo, da se krompir zapeče.
3. Puranji zrezek narežemo na trakove, primešamo malo temne sojine omake in potresemo s karijem. V vok damo sezamovo in belo olje ter puranje trakove na hitro zapečemo.