Palačinke lahko naredimo tudi na drugače način, kot smo jih vajeni pripraviti pri nas. Na primer na ameriški. Palačinke s pasiranimi bučkami so med Američani zelo priljubljene in si jih privoščijo že za zajtrk. Prelite z javorjevim sirupom, kakopak.
Ker je jesenski čas, čas bučk, je ta recept še ena izmed idej, kako lahko bučke porabimo. Tokrat na sladek način. Američani si pomagajo kar z bučnim pirejem iz konzerve, mi smo bučo skuhali in pirirali s paličnim mešalnikom. Da nam ni bilo potrebno buče lupiti, smo uporabili kar bučo hokaido, ki se skuha s trdimi lupinami vred. V ponvi smo spekli kar štiri palačinke istočasno, saj je oblika teh palačink drugačna. So majhne, s premerom okoli 10 cm.
Kako pripravimo bučne palačinke po ameriško.
Potrebujemo
- 1dcl mleka
- 2 žlici kisle smetane (lahko jo tudi izpustimo)
- pire iz buč
- 2 jajčki
- 8 žlic moke
- 2 žlici sladkorja (po želji, lahko ga izpustimo)
- 1 vanilin sladkor (po želji)
- pol žličke sode bikarbone ali malo pecilnega praška
- malo cimeta
Priprava
1. V skledo presejemo moko s sodo bikarbono ali s pecilnim praškom. Dodamo cimet, sladkor po želji, jajci, mleko, kislo smetano in bučni pire. Premešamo. Masa naj bo nekoliko gostejša kot tista, ki jo pripravimo za peko palačink.
2. V ponvi segrejemo olje, ki naj ne bo prevroče. Z zajemalko za omako vlijemo testo v ponev in oblikujemo majhno palačinko. Običajna ponev za peko palačink bo dovolj velika za 3 do 4 palačinke sočasno.
3. S pojavom mehurčkov na zgornji strani palačink, je le-ta "zrela", da jo obrnemo. Popečemo še na drugi strani.
4. Prelijemo z javorjevim sirupom ali pa jih namažemo z marmelado ali pa z vanilijevo kremo ter smetano. Lahko pa jih pojemo brez vsega. Tudi takšne so odlične.