Za hitro kosilo bomo pripravili postrvi, obogatene z zelišÄi in speÄene na plošÄi. Äe vam je ljubše peÄenje v peÄici, priporoÄamo, da dodate v trebuh oÄišÄene postrvi nekoliko masla.Za zelišÄa smo uporabili rožmarin, listek žajblja in peteršilj, pa še kolešÄek limone. Vsekakor naj vam za hitrejšo pripravo, postrvi oÄistijo že v ribarnici.
Kako pripravimo postrv kot kosilo na hitro?
Potrebujemo
- postrv po osebi
- zelišÄa
- (maslo)
- limono
- sol
- olje
Priprava
1. Postrvi operemo, preverimo, Äe so temeljito oÄišÄene in jih osušimo s papirnimi brisaÄami.
2. Trebuh postrvi posolimo in damo vanj list žajblja, majhno vejico rožmarina, šopek peteršilja in kolešÄek ali dva limone. Äe peÄete v peÄici dajte v trebuh postrvi žliÄko masla.
3. Na plošÄo polijemo olje in ko je vroÄe (ne prevroÄe) nanj položimo postrv. PeÄemo na eni strani in jo nato zgolj enkrat obrnemo, da se popeÄe še na drugi strani.