Torteline, obogatene z zelenjavo in šampinjoni ter prelite z jajÄki, mlekom in naribanim sirom, lahko zapeÄemo še v peÄici. Tako dobimo "narastek", ki je veliko bolj izdaten, kot Äe zgolj skuhamo pol kile tortelinov. Trgovci ponujajo torteline s toliko razliÄnimi nadevi, da si lahko omislimo kakršnokoli kombinacijo okusov. NajveÄ Äasa za pripravo tega kosila na hitro, potrebujemo s sekljanjem zelenjave, vendar lahko to opravimo, medtem ko kuhamo torteline. V peÄici jih zapeÄemo v zgolj 15 minutah in kosilo je konÄamo.
Kako pripravimo gratinirane torteline z zelenjavo in šampinjoni za hitro kosilo?
Potrebujemo
- 500 g tortelinov s kakršnimkoli nadevom
- malo olivnega olja
- Äetrt nasekljane Äebule
- pol narezanega pora
- nekaj narezanih šampinjonov
- pol naribane buÄke cukini
- 2 sesekljana stroka Äesna
- 3 jajca
- 250 ml mleka
- 100 g naribanega sira
- sol, poper, muškatni orešÄek
Priprava
1. Torteline skuhamo v osoljeni vodi, po navodilih na embalaži in jih odcedimo.
2. Medtem na olivnem olju prepražimo nasekljano Äebulo, narezan por, šampinjone in posušen paradižnik ter naribane buÄke. Solimo in na moÄnem ognju hitro podušino.
3. PekaÄ namastimo in posipamo z drobtinami. Na dno pekaÄa razprostremo zelenjavo, Äez pa damo odcejene torteline.
4. Tri jajca prežvrkljamo v Äetrt litra mleka, dodamo nariban sir, muškatni orešÄek in malo soli.
5. Mešanico prelijemo Äez torteline.
6. V vnaprej ogreti peÄici na 220 stopinjah celzija peÄemo okoli 15 minut, dokler na vrhnja plast ne porjavi.