V naslovu bi lahko izraz ravioli zamenjali tudi z empanadas ali piroškami ali z žepki wan tan. Vsi imajo podobno obliko, le nadevi so nekoliko drugaÄni. Raviole smo pripravili v sladki in slani varianti iz zelo enostavnega testa. Zapomniti si je potrebno le tri sestavine, ki se odmerijo v enakih koliÄinah. Te so: gladka moka, maslo in skuta. Naše testo smo pripravili iz po 250 g vsake od omenjenih sestavin. Delo je precej olajšano, Äe imamo modelÄek za pripravo raviolov. Naredili smo sladke raviole s kislo smetano in domaÄo jagodno marmelado in slane iz mletega mesa in sira.
Kako naredimo raviole iz enostavnega testa iz moke, skute in masla?
Potrebujemo
- 250 g gladke moke
- 250 g skute
- 250 g masla
- nadev po želji (kislo smetano in marmelado)
Priprava
1. Vse sestavine pregnetemo in postavimo za pol ure v hladilnik. Medtem prekrijemo pekaÄ s peki papirjem.
2. Testo razvaljamo in z modelom (kozarcem, skodelico) izrežemo ustrezne kroge. S pomoÄjo modelÄkov naredimo raviole in jih napolnimo z nadevom. Äe nimamo modelÄka, napolnjeno testo preganemo in na veÄ mestih stisnemo robove s palcem.
3. Raviole polagamo na peki papir in jih na koncu premažemo s kislo smetano (lahko s stopljenim maslom).
4. PeÄemo pri 175 stopinjah C okoli 20 minut.
Varianta
- nadev je iz na sesekljani Äebuli prepraženega mletega mesa, ki smo mu dodali malo Äesna, pora in peteršilja. Raviole napolnimo z mesom in naribanim sirom.
- empanadas: nadev pripravimo po receptu na tej povezavi in z njim napolnimo pripravljeno testo.