Zelo dober sadni kruh smo pripravili v 15 minutah. Ker je v receptu pecilni prašek in ne kvas, odpade kvašenje testa, pa Äakanje pri njegovem vzhajanju. Predpogoj za dober kruh, katerega recept ponujamo, je le, da sadje narežemo vsaj dve uri prej in ga namoÄimo. Äe želimo porabiti preostalo sadje, ki smo ga vložili v rum, je ta recept odliÄen. Sadni kruh je energijska "bomba" in je dobrodošel tudi, da ga vzamemo s seboj na smuÄarske poÄitnice.
Kako pripravimo sadni kruh na hitro?
Sestavine
- 300 g narezanega suhega sadja
- 2 žlici ruma - žliÄka cimeta
- sok 2 pomaranÄ
- malo nastrgane limonine lupinice (lahko posušeno)
- 2 jajci
- 100 g rjavega sladkorja (lahko tudi med)
- 50 g madljev in lešnikov (na grobo narezanih)
- 50 g rozin - 3 žlice kisle smetane
- 130 g moke
- pol vreÄke pecilnega praška
Priprava
1. Narezano suho sadje prelijemo z dvema žlicama ruma, dodamo sok 2 pomaranÄ, limonino lupinico in cimet ter pustimo stati, da se prepije (vsaj dve uri).
4. Ob koncu dodamo še presejano moko s pecilnim praškom.
5. PeÄemo dobro uro pri 160 do 170 stopinjah. Po triÄetrt ure peÄenja je zaželeno kruh prekriti s papirjem za peko, da se skorja ne zapeÄe preveÄ.