Domači čokoladni bonboni! Mmmmm, to je pa nekaj posebnega in za ljubitelje marcipana pregrešna dobrota. Priprava bonbonov je zelo enostavna in hitra. Nekaj bonbonov smo pripravili s pomočjo silikonskega modela, nekaj pa brez njega. K čokoladnemu oblivu smo dodali kokosovo mast, kar se je izkazalo kot odlična rešitev, boljša od margarine kot dodatka. Namesto marcipana bi lahko uporabili tudi suho sadje in ga pomočili v čokoladno maso. Lepo dekorirani so lahko tudi sladko presenečenje za obdarovanca ali obdarovanko.
Kako pripravimo domače čokoladne bonbone?
Potrebujemo
- jedilno čokolado za kuhanje
- marcipanovo maso
- kokosovo mast
- sladkor
- suhe brusnice
- kandirane pomarančne lupine
Izdelava
1. Na drobno narežemo posušene brusnice in kandirane arancine. Marcipanovo maso razrežemo v skledo ter dodamo brusnice in arancine. Pregnetemo.
2. Maso vtisnemo v model ali pa iz nje oblikujemo kroglice.
3. Pripravimo vodno kopel za preliv. V poseben lonček damo jedilno čokolado, malo kokosove masti in sladkor po okusu. Stopimo v vodni kopeli. Na papir kanemo kapljico čokolade in preverimo, če se ohlajena primerno strdi. Če je premehka, dodamo čokolado, če je pretrda pa kokosovo mast.
4. Ko je čokoladna zmes stopljena, vanjo s pomočje vilice namakamo vsako marcipanovo kroglico posebej. Odlagamo jih na pladenj, prekrit z alufolijo. Ko se čokolada ohladi, damo pladenj za nekaj časa v hladilnik.
5. Čokoladne kroglice z marcipanom damo v škatlo in dobro skrijemo, če ne želimo, da izginejo v naslednjem trenutku