Gospa Milena nam je posredovala recept za jed, za katero pravi, da so doma nad njo zelo navdušeni in so jo sami poimenovali vegeštra. Jed sestavljajo doma pripravljeni ÄevapÄiÄi in zelenjavna priloga iz paradižnika in paprike. Jed smo preizkusili in tudi nam je bila zelo všeÄ.
1. Mleto meso pripravimo za ÄevapÄiÄe (solimo, popramo, dodamo drobno nasekljano Äebulo in Äesen). ÄŒevapÄiÄe speÄemo in jih damo v posodo, da se odteÄejo ter shranimo na toplem.
2. Vso zelenjavo narežemo na košÄke.
3. Uporabimo nekaj mašÄobe, ki je nastala ob peÄenju ÄevapÄiÄev in na njej prepražimo Äebulo in Äesen. Dodamo paprilo in paradižnik ter še nekoliko podušimo. Na koncu dodamo zaÄimbe: sol, poper, vegeto (mi smo dali domaÄo vegeto, recept je tukaj).
4. K zelenjavi dodamo ÄevapÄiÄe in postrežemo. OdliÄna priloga, ki bo še posebej všeÄ otrokom je pomfri krompir (pekli smo ga v kombinaciji olja in kokosove masti).