Spomladi nas med prvimi užitnimi rastlinami razveseli čemaž ali divji česen, o katerem smo že pisali (več na tej povezavi). Receptov za pripravo čemaža je veliko in nekaj jih najdete tudi na naši spletni strani. Tokrat smo se odločili za pripravo švicarskih röstijev z dodatkom čemaža. Lahko jih jemo kot prilogo k mesu ali pa kot samostojno jed. Odlični so topli, postreženi takoj po pečenju, ali hladni. Priprava čemaževih röstijev je dovolj hitra, da jih lahko pripravimo kot hitro kosilo.
Kako uporabiti čemaž v kombinaciji s švicarsko specialiteto rösti?
Potrebujemo (za dve osebi)
- 1 večji krompir po osebi
- 2 jajci
- šopek čemaža (okoli 15 listov)
- rezino kuhane šunke
- pol čebule
- 2 žlici moke
- sol, poper, malo muškata in kumine
Priprava
1. Krompir olupimo in naribamo. Čebulo in čemaž sesekljamo, šunko narežemo na majhne kocke.
2. Naribanemu krompirju dodamo vse sestavine in premešamo.
3. V ponvi segrejemo olje in na vroče olje damo zmes, oblikovano v kupčke. Popečemo z obeh strani.