Marmelada iz zelenih (nezrelih) paradižnikov in limet
00.00.0000
Najverjetneje so se le redki med vami kdaj sladkali z marmelado iz zelenih paradižnikov. Je prav imenitna in še posebej je všeÄ našemu prijatelju Bojanu. Na njegovo željo in zato, da boste lahko porabili zelene paradižnike in naredili malo drugaÄno marmelado, pišemo ta recept.
Potrebujemo:
1 kg zelenih paradižnikov
1 kg želirnega sladkorja
2 limeti
naribano lupino 2 neškropljenih oranž
2 žliÄki cimeta
(po želji malo ingverja)
žliÄka ali dve ruma
Paradižnikom odstranimo oÄesca in jih s paliÄnim mešalnikom zmiksamo. Limeti narežemo na tanke listiÄe. Oboje damo v primerno posodo, dodamo omenjene zaÄimbe in želirni sladkor. Mešamo dokler ne zavre in pustimo še nekaj minut vreti. Z marmelado napolnimo kozarce, jih tesno zapremo in pokrijemo z odejo, da se marmelada poÄasi hladi.
Veliko veselja z marmelado nenavadne barve in dobrega okusa.