Špargljev ni potrebno vedno le kuhati, lahko jih zelo enostavno in okusno pripravimo tudi v foliji, ki jo damo v pečico pri 200 stopinjah celzija. Takšna priprava špargljev v pečici nam bo vzela približno tričetrt ure. Pred tem je potrebno šparglje še olupiti. Šparglji iz folije so zares zrlo dobri in velja poskusiti nekoliko drugačen način priprave. Na takšen način pripravljeni šparglji so lahko tudi prijetno presenečenje za goste.
Ponudili smo jih z nabodili, na katere smo dali piščančje (puranje) meso, mlad krompirček, šampinjone in čebulo.
Kako pripravimo šparglje v foliji in v pečici?
Potrebujemo
- sveže bele šparglje (tanjše)
- malo masla
- malo rjavega sladkorja
- malo soli
Priprava
1. Kupimo manjše bele in sveže šparglje ter jih olupimo. Prav pride poseben lupilec špargljev.
2. Vzamemeo dva kosa folije in nanju damo maslo. Na maslo položimo šparglje, vendar ne več kot dva svitka špargljev. Potresemo s sladkorjem in s soljo.
3. Najprej zavijemo šparglje s prvo folijo. Ne zavijamo pretesno, bolj naredimo vrečko. Nato zavijemo še drugo folijo na enak način.
4. Šparglje "kuhamo" v pečici pri 200 stopinjah celzija. Za zmehčanje bo potrebnih okoli 45 minut. Če so zmehčani, preizkusimo preprosto. Folijo malo preganemo, če se lepo poda, so šparglji že mehki.
5. Ponudili smo jih z nabodali in mladim krompirčkom s koriandrom.